Logo SlavKomerc
Naslovna
Rasadnici
Uzgoj
Galerija
Kontakt
 
 
   
  Srpski/Hrvatski/Bosanski   Engleski
O nama    
     

Preduzeće doo ,,Slavkomerc,, iz Teslića već od 2000.god počelo je da se intezivno bavi plantažnim uzgojom lješnjaka kao i proizvodnjom certificiranih sadnica lijeske koje su pod sortno-zdravstvenom kontrolom poljoprivrednog instituta u Banjoj Luci.
Proizvodnja lješnjaka kao i sadnica lijeske predstavlja važnu komponentu djelatnosti našeg preduzeca. Budući da je lješnjak esencijalna sirovina u konditorskoj industriji i da se sve količine uvoze iz Turske čiji je lješnjak jako slabog kvaliteta sam otkup lješnjaka ne predstavlja nikakav problem. Proizvodnja lješnjaka kod nas a i u zemljama okruženja je daleko od potražnje .Evropska Unija nema ograničenja za količinu zasada lijeske za nove članice iz gore navedenog razloga. Agrotehničke mjere su dosta jednostavnije nego kod klasične voćarske proizvodnje, nema značajnijih bolesti a naš klimat kao zemljište joj savršeno odgovaraju. Iz svega ovoga proizilazi da je ovaj vid voćarske proizvodnje idealan kako za dopunsku tako i za osnovnu djelatnost.
Za sve naše potencijalne klijente pored literature posjedujemo stručni tim koji će pratiti vaš zasad u svim fenofazama a tu je i mogućnost ugovorenog otkupa svih proizvedenih količina lješnjaka.

S poštovanjem doo ,,Slavkomerc,,

 

Vijesti
Brojac posjeta
Brojač posjeta
 
 
     
copyright www.sadnice-lijeske.com ::: design by: mega backtophome mail naslovna | uzgoj | galerija | rasadnici | kontakt